Рухливість зубів

Коли зуби втрачають стабільність і зміщуються в яснах, необхідно негайно звертатися до лікаря. Рухливість зубів не тільки спричиняє дискомфорт, а й може провокувати низку стоматологічних проблем: інфекції, захворювання ясен, зміну прикусу, дисфункцію щелепного суглоба та втрату зубів.

Консультація всього від 250 грн.

Записатись

Чому виникає фізіологічна рухливість зубів

фізіологічна рухливість зубів

Щоб обрати найоптимальніше лікування рухливості зубів, лікар з’ясовує причину патології. Зазвичай недугу провокують такі чинники:

  • Механічні травми на кшталт ударів та падінь.
  • Остеопороз – захворювання, у якому кісткова тканина стає слабкою.
  • Рухливий зуб може бути і при запальних процесах у яснах.
  • Генетичні чинники.
  • Неправильна гігієна, погане харчування, куріння.
  • Рухливість зубів може виникнути при вагітності та менопаузі, коли відбуваються гормональні зміни.
  • Фізіологічна рухливість зубів може виникати і при неправильному прикусі та нерівномірному жувальному навантаженні
фізіологічна рухливість зубів

Рухливість зубів після брекетів

Тривале носіння ортодонтичних конструкцій може спровокувати подібну проблему. Рухливість зубів після брекетів може виникнути і у зв’язку з їх неправильною установкою, і через тривале носіння апарата. У другому випадку конструкція тривалий час чинить такий сильний тиск на зуби, що вони починають рухатися.

Які бувають ступені рухливості зубів

ступені рухливості зубів

Залежно від того, наскільки відбувається деформація при навантаженні, різняться різні ступені рухливості зубів:

 

  • Якщо усунення становить не більше 1 мм, це перший ступінь. Він найлегший і його можна скоригувати змінами у повсякденних звичках.
  • При другому ступені рухливість зубів більш виражена і помітна при жуванні або легкому дотику. Зміщення у цьому випадку від 1 до 2 мм.
  • Третій ступінь – це зміщення більш ніж на 2 мм. Зуби в цьому випадку рухаються вертикально та горизонтально, а пацієнти відчувають додаткові симптоми на кшталт запалень у яснах та болю. Коли діагностується рухливість зубів 3 ступеня, лікування проводять негайно. Лікарю необхідно стабілізувати стан зуба та запобігти його випаданню.

 

У питанні про рухливість зубів ступені недуги відіграють ключову роль. Лікар становить анамнез з урахуванням занедбаності випадку, наявних симптомів, а також стану здоров’я та індивідуальних потреб кожного пацієнта.

Як відбувається лікування рухливості зубів

Лікування рухливості зубів відбувається у кілька етапів. Після огляду, діагностики та визначення причини проблеми стоматолог переходить до лікування захворювання, яке викликало недугу. Прикус коригується ортодонтичними конструкціями, пародонтит усувається чищенням та антибактеріальною терапією. Коли є рухомий зуб, лікування може містити використання реставраційних матеріалів або стабілізаторів. У занедбаних випадках проводиться хірургічне втручання. Після усунення проблеми пацієнтам рекомендовано правильний догляд за ротовою порожниною та регулярні огляди у стоматолога.

лікування рухливості зубів

Сімейна стоматологія в Ірпені My Smile надає широкий спектр послуг, пов’язаних із профілактикою та лікуванням захворювань ротової порожнини. У нас встановлено професійне європейське обладнання, а кожен спеціаліст має вражаючий досвід та великі знання у галузі стоматології. Клініка знаходиться в Ірпені та пропонує якісне лікування за антикризовими цінами. Вартість послуг не вища за середні по Україні.

 

Записуйтесь на безкоштовну консультацію до фахівців My Smile за дві хвилини телефоном або онлайн та підкорюйте світ ідеальною усмішкою.

Поширені запитання

  • Чи дозволяється лікування рухливості зубів вагітним?

    При вагітності лікування має бути обережним та безпечним для мами та малюка. Якщо випадок не є критичним, лікар може рекомендувати провести необхідні маніпуляції після пологів.

  • Який ступінь рухливості зуба, якщо він зміщується на 1 мм убік при тиску?

    Такі симптоми характерні для легкої стадії, але точну відповідь стоматолог зможе дати лише після огляду.

  • Чи доступна онлайн-консультація зі стоматологом Май Смайл?

    У My Smile практикується лише офлайн-консультація у клініці в Ірпені. Лікар дає рекомендації лише після огляду та діагностики.

  • Скільки коштує лікування рухливості зубів?

    Ціна лікування залежить від складності процедур, які вам потрібні. Ознайомитись із прайсом Май Смайл в Ірпені можна на сайті клініки. Точну вартість лікар назве під час прийому.

  • Як довго лікується рухливість зубів у My Smile?

    Залежить від ступеня рухливості та обраного методу лікування.