Які особливості мають лігатурні брекети

Що таке лігатурна брекет-система та в чому її особливість. Які переваги мають брекети з лігатурами. Які бувають лігатурні брекети, вартість системи та догляд за нею. Як відбувається встановлення лігатурних брекетів у My Smile.

Важливо знати

Одним із найбільш часто застосовуваних методів ортодонтичного лікування залишається встановлення лігатурних брекетів. Такі конструкції допомагають вирішити низку проблем естетичного та функціонального характеру. Вони ефективні, надійні та різноманітні, і це далеко не всі їхні переваги.

Консультація всього від 250 грн.

Записатись

Лігатурні брекети в клініці "МайСмайл"

Лігатурні брекети

Одним із найбільш часто застосовуваних методів ортодонтичного лікування залишається встановлення лігатурних брекетів. Такі конструкції допомагають вирішити низку проблем естетичного та функціонального характеру. Вони ефективні, надійні та різноманітні, і це далеко не всі їхні переваги.

Що таке лігатурна брекет-система та в чому її особливість

Як і інші ортодонтичні конструкції, лігатурна брекет-система включає дві основні складові:

 

  • Лігатурні брекети – це мініатюрні платівки, які прикріплюються до кожного зуба спеціальним клеєм.
  • Ортодонтичну дугу – тонкий, але міцний дріт, який рухає зуби в потрібному напрямку.

 

Брекет-лігатурна система відрізняється наявністю спеціальних гумок або дротів, що фіксують дугу в кожній пазусі брекетів. Вони й називаються лігатурами. У дітей, підлітків, молодих людей, які люблять виявляти свою індивідуальність через незвичайний імідж, ви могли бачити кольорові конструкції на зубах. Кольорова була не вся система, а лігатура на брекетах. Така її особливість дозволяє робити процес вирівнювання зубів більш цікавим та індивідуалізованим.

Що таке лігатурна брекет-система

Які переваги мають брекети з лігатурами

На можливості проявити себе та свій смак плюси лігатурної брекет-системи не закінчуються:

 

  • Брекети з лігатурами найкраще зафіксовані. Лікар може їх регулювати, тож рух зубів буде контрольованим.
  • Така система дозволяє змінювати силу тиску на зуби. Брекети лігатурні забезпечують гнучкість процесу вирівнювання та дають можливість адаптувати його під зміни, що настають у ході лікування.
  • Конструкції цього допомагають вирішити ортодонтичні проблеми будь-якої складності: кривизну і скупченість зубів, неправильний прикус, широкі проміжки між зубами, протрузію, аномалії розвитку щелепи та інші.
  • Вартість лігатурних брекетів зазвичай нижча, ніж інших систем на кшталт саморегулівних конструкцій або прозорих елайнерів.

 

Щоб лікування було максимально ефективним, довіряйте досвідченим ортодонтам та клінікам з гарною репутацією. З будь-яким запитом ви не звернулися, у My Smile в Ірпені ви завжди отримаєте кваліфіковану допомогу. У нас працюють професійні стоматологи та ортодонти. Усі вони застосовують перевірені методики лікування та проводять маніпуляції на новітньому устаткуванні.

Які бувають лігатурні брекети, вартість системи та догляд за нею

Які бувають лігатурні брекети

У Май Смайл ви можете встановити конструкції різних типів:

  • Лігатурні металеві брекети – традиційний варіант, виготовлений з нержавіючої сталі. Вони надійні, міцні та порівняно недорогі.
  • Лігатурні керамічні брекети – естетичніша конструкція. Колір кераміки підлаштовується під відтінок емалі, завдяки чому система практично непомітна.

 

Вибираючи лігатурні брекети, вартість пацієнтів приділяє особливу роль. Ціна системи може відрізнятися не тільки через відмінності матеріалів, але й з інших причин:

  • складності лікування;
  • кваліфікації ортодонту;
  • типу клініки;
  • місця, де відбувається лікування.

 

Наприклад, у великих містах та обласних центрах вартість послуги вища, ніж у невеликих населених пунктах. Клініка Май Смайл знаходиться недалеко від столиці в Ірпені. Тут ви можете отримати професійну допомогу за ціною, нижчою, ніж у мегаполісі.

 

Пацієнти, яким ставиться брекет-система лігатурна, отримують докладну консультацію щодо догляду за зубами. Зазвичай це регулярна гігієна ротової порожнини, використання зубної нитки та ополіскувача, виключення з раціону липкої та твердої їжі, яка може порушити конструкцію. Щоб кераміка не змінила відтінок, потрібно обмежити вживання продуктів, що фарбують: вина, кави, деяких видів ягід.

Як відбувається встановлення лігатурних брекетів у My Smile

Установка лігатурних брекетів – багатоетапний процес. Він включає:

 

  • Консультацію та первинний огляд. Лікар вивчає ваш випадок, проводить діагностику та складає план лікування.
  • Підготовку. Перед тим, як поставити лігатурні брекети, проводиться очищення зубів від нальоту та каменю.
  • Встановлення брекетів. На зуби наноситься клей і потім закріплюються брекети у потрібному положенні.
  • Встановлення ортодонтичної дуги, що відповідає зубному ряду та бажаному результату лікування.
  • Лігатура для брекетів кріпиться наприкінці. Стоматолог фіксує кожну лігатуру в пазу і перевіряє, щоб кожна гумка або дротяна була надійно закріплена.
Як відбувається встановлення лігатурних брекетів

Брекети в "МайСмайл"

Після проведення всіх маніпуляцій стоматолог перевіряє конструкцію та дає рекомендації щодо догляду за порожниною рота.

 

Встановлення лігатурних брекетів вимагає від ортодонту спеціальних навичок. Потрібно вміти правильно фіксувати, коригувати та знімати систему, не пошкоджуючи зуби та ясна пацієнта. Ортодонти My Smile в Ірпені не тільки мають всю необхідну кваліфікацію та досвід у вирішенні проблем подібного роду, але й завжди виявляють уважність до кожної деталі лікування. Ми працюємо з дітьми та дорослими та пропонуємо антикризові в Україні ціни.

 

Щоб записатися на прийом або отримати безкоштовну консультацію нашого фахівця, телефонуйте або заповнюйте форму зворотного зв’язку на сайті. Ми зв’яжемося з вами у максимально короткі терміни та організуємо зустріч із лікарем за 2 хвилини.

Поширені запитання:

  • Лігатурні брекети можуть усунути випнутість передніх зубів?

    Так, за допомогою цих систем можна змінити нахил зубів.

  • Брекети з лігатурами боляче носити?

    Спочатку після встановлення ви можете відчувати дискомфорт, але незабаром він проходить.

  • Лігатура для брекетів ставиться на верхню та нижню щелепу?

    Так, лігатурні брекети можна ставити на обидві щелепи.

  • Лігатурні брекети виправляють глибокий прикус?

    Так, у My Smile глибокий прикус можна виправити за допомогою цієї системи.

  • Які брекети ви порадите дитині?

    З типом брекетів краще визначатися на огляді нашого лікаря в Ірпені. Дітям подобається кольорова лігатура для брекетів, яка виглядає цікавіше за класичні варіанти.