Перехресний прикус

Причини перехресного прикусу. Лікування перехресного прикусу у дітей і дорослих. Виправлення перехресного прикусу брекетами

Важливо знати

Прикус (оклюзія) - це положення зубів при повному змиканні щелеп. При нормальному прикусі верхній зубний ряд повинен на 1/3 перекривати нижній. На жаль, з низки причин у дітей та підлітків може порушуватися оклюзія, через що змінюється форма обличчя, посмішка стає не естетичною, виникають проблеми з жуванням та дикцією. При сильних деформаціях неправильний прикус здатний навіть порушити поставу. Одним із видів патологічного прикусу є перехресний. Перехресний прикус – це зубощелепна аномалія, коли нижні зубні одиниці частково перекривають верхні. Наша команда регулярно стикається з даною проблемою у дітей та дорослих, і на сьогоднішній день ми вже маємо великий досвід корекції перехресного прикусу за допомогою найефективніших методик. Як вилікувати перехресний прикус? Дізнайтеся у стоматолога «My Smile», до якого Ви можете записатися онлайн з будь-якої точки Київської області (Київ, Ірпінь, Буча і т.д.).

Консультація всього від 200 грн.

Записатись

Причини перехресного прикусу

Причини перехресного прикусу

Причин перехресного прикусу безліч:

  • Неправильний розвиток зубних зачатків та щелеп (спадковість);
  • Нерівномірне стирання молочних зубів (найчастіше, іклів);
  • Шкідливі звички у дитини (постійне знаходження пустушки в роті, смоктання пальця, спирання голови на кисть тощо);
  • Передчасне видалення молочних зубів (або втрата через травму).

Перехресний прикус у дитини розвивається поступово. Спочатку порушується лише положення зубів (зубоальвеолярна форма), далі змінюється положення щелеп, що загрожує досить серйозними наслідками:

  • Неправильне зростання зубів;
  • Неправильне статичне положення щелепи (перехресний прикус зі зміщенням нижньої щелепи);
  • Неестетична посмішка, форма обличчя;
  • Перевантаження окремих зубів та їх патологічна стираність;
  • Запалення та деформація суглобів;
  • Регулярні проблеми із зубами та яснами (карієс, гінгівіт, рецесія ясен та інше).

Виправлення перехресного прикусу в «My Smile»

Фахівці «My Smile» тривалий час займаються лікуванням перехресного прикусу у пацієнтів різного віку. За останні роки наша клініка стала одним із лідерів за кількістю успішно виправлених прикусів у Київській області.

Для лікування неправильного прикусу ми застосовуємо:

  • Логопедичне лікування;
  • Пришліфовування молочних зубів;
  • Ортодонтичні апарати: брекети, пластини, елайнери;
  • Апарати для гімнастики жувальних м’язів, язика, губ;
  • Хірургічне лікування.
Виправлення перехресного прикусу в «My Smile»

Лікування перехресного прикусу у дітей

Перехресний прикус у дітей у молочному прикусі коригується різними м’язовими вправами, заняттями у логопеда, а в ряді випадків – за допомогою ортодонтичних конструкцій. У змінному прикусі (10-14 років) майже завжди потрібна консультація ортодонта, та зміщення зубних одиниць за допомогою брекет-систем та інших апаратів. Вкрай рідко у дитячому віці потрібна операція на щелепі. Дізнатися про ціну лікування у Вашому випадку можна під час консультації спеціаліста «My Smile».

Виправлення перехресного прикусу брекетами

Виправлення перехресного прикусу брекетами
Лікування перехресного прикусу у дітей за допомогою брекетів є досить ефективним. Чим раніше встановити конструкцію, тим швидшим і більш естетичним буде результат. Ортодонт «My Smile» підбере підходящі брекети для Вашої дитини, розповість про правила гігієни та харчування в період лікування, і зробить усе, щоб посмішка дитини була красивою вже за кілька місяців!

Лікування перехресного прикусу у дорослих

Перехресний прикус у дорослих – більш серйозне клінічне завдання стоматолога. По досягненню 16-18 років зубні одиниці стають малорухливими, і змістити їх за допомогою гімнастичних вправ та ортодонтичних конструкцій стає важче.

Спеціаліст «My Smile» докладе всіх зусиль, щоб скоригувати положення зубів без операції, але в деяких випадках може знадобитися допомога ортогнатичного хірурга. Оперативне лікування перехресного прикусу у дорослих може включати:

  • Видалення зубів;
  • Резекцію щелепи;
  • Зміну постанови щелеп тощо.

Хірургія завжди комбінується із встановленням брекет-систем, що дає позитивний результат за короткий термін.

Лікування перехресного прикусу у дорослих

Лікування перехресного прикусу в Ірпені

Якщо Ви помітили перші симптоми порушення прикусу у дитини, рекомендуємо негайно звернутися за допомогою до стоматолога. Записатися на першу консультацію в Києві (Ірпені) Ви можете онлайн на сайті «My Smile» або зв’язавшись з адміністратором клініки по телефону. Ми пропонуємо лише ефективні методи лікування перехресного прикусу у дітей та дорослих та оптимальні ціни на всі процедури.

Часто задавані питання про перехресний прикус

  • ➔ Як запобігти розвитку перехресного прикусу у дитини?

    Появі прикусу перехресного можна запобігти, якщо вчасно відучити дитину від шкідливих звичок (смоктання пальця, торкання язиком зубів, що ростуть, спирання голови на руку). Також дуже важливо вчасно лікувати захворювання зубів, пазух носа.

  • ➔ Чи завжди допомагають брекети при перехресному прикусі?

    Виправлення перехресного прикусу брекетами у дитячому та підлітковому віці дуже ефективне. Після 16-18 років перехресний прикус складніше піддається ортодонтичній корекції, іноді потрібна операція.

  • ➔ Скільки триває лікування перехресного прикусу брекетами?

    Виправлення перехресного прикусу ортодонтичними конструкціями займає від кількох місяців, до 1,5-2 років. Тривалість лікування залежить від віку та ступеня деформації.

  • ➔ Чи можливе виправлення перехресного прикусу у дорослих без операції?

    Виправити перехресний прикус без операції у дорослого можна, якщо деформація невелика, і зуби ще піддаються зміщенню. Кожен випадок фахівець «My Smile» розглядає індивідуально.

  • ➔ Яка вартість лікування перехресного прикусу в «My Smile»?

    Ціна лікування залежить від методу (гімнастика, фізіопроцедура, ортодонтичні конструкції, операція). Дізнатись вартість корекції Ви можете під час консультації ортодонта «My Smile» у Києві (Ірпені).